Κάιν (a sci-fi story)


Ο Κάιν είπε στον Άβελ τον αδελφό του: «Ας πάμε στον αγρό». Ενόσω, λοιπόν, βρίσκονταν στον αγρό, επιτέθηκε ο Κάιν στον Άβελ τον αδελφό του και τον σκότωσε.
[Γένεση 4:4-8]


Μυστηριώδες αντικείμενο (πέτρα) έκανε ξαφνικά (18/1) την εμφάνισή του δίπλα στο ρομπότ-όχημα της NASA 'Opportunity', που διεξάγει έρευνες στο έδαφος του πλανήτη Άρη. Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι είναι σε πλήρη σύγχυση, καθώς το αντικείμενο εμφανίστηκε σε μια προεξοχή που ήταν άδεια πριν από δύο ημέρες. Ένας απ' αυτούς δήλωσε: "Είδαμε αυτό το βράχο ξαφνικά εδώ. Φαίνεται λευκός στην άκρη, ενώ στο κέντρο του διακρίνεται σκούρο, κόκκινο χρώμα''...
(πηγή: NewScientist

*

Αυτή τη φορά δε χρειάστηκε το πρόσχημα των θυσιών. Ούτε και τα εκλεκτικά ρουθούνια ενός Θεού, αυστηρώς κρεατοφάγου, να υποκρίνονται γελοιωδώς τον κόντρα ρόλο του vegetarian. Άλλωστε έχει αποδειχθεί στην πράξη πως τα πιστά remake πάνε άπατα. Αυτή τη φορά δε χρειάστηκε ούτε αγρός.

Απλώς μαζεύτηκαν οι τρεις τους. Η παλιοπαρέα. Ένας Θεός ξέρει τί είπαν, τί κουβέντιασαν. Το σίγουρο είναι πως στα παρασκήνια πέρασαν υπέροχα κι αυτό, ξέρετε, βγαίνει και προς τα έξω. 

Τα υπόλοιπα είναι μια γνωστή ιστορία: η πέτρα, η χειροδικία, το ανοιγμένο κεφάλι.

Όμως γιατί αποφάσισαν να μαζευτούν ξανά οι τρεις τους; Γιατί να παίξουν ξανά το ίδιο έργο; Γιατί επέλεξαν τον Άρη; Και κυρίως, πως και ξέχασαν στην κατακόκκινη επιφάνειά του το ματωμένο όργανο του εγκλήματος;

Χμμμ...

Όπως και νά ’χει, ένας διαστημάνθρωπος ήδη ταξιδεύει στο κενό με μια κόκκινη βούλα στην κάσκα του…


Δεν υπάρχουν σχόλια: